رستوران رشیدی – تهیه غذای شرکتی
  • صفحه اصلی
  • درباره‌ی ما
  • منوی غذاهای رستوران رشیدی
  • بلاگ
آگوست 5, 2024 by zeinab azadi

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو
آگوست 5, 2024 by zeinab azadi

دلمه برگ مو یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و معروف خاورمیانه است که در کشورمان ایران هم از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذای خوشمزه از ترکیب برنج به همراه گوشت، حبوبات و سبزیجات تهیه می شود و در برگ های درخت انگور پیچیده می شود. دلمه برگ مو را به سلیقه خود می توانیم به صورت سیگاری ( حالت لوله ای ) یا به صورت بقچه ای که متداول تر است درست کنیم

برای تهیه دلمه برگ مو، اول لپه‌ها رو خیس می‌کنیم و می‌پزیم. سبزی‌ها رو پاک کرده و خرد می‌کنیم. برنج رو هم خیس کرده و نیم‌پز می‌کنیم. پیاز رو تفت می‌دیم، گوشت و ادویه‌ها رو اضافه می‌کنیم و بعد سبزی، لپه و برنج رو بهش اضافه می‌کنیم. برگ موها رو کمی نرم کرده و مواد رو داخلشون می‌پیچیم. دلمه‌ها رو تو قابلمه می‌چینیم و با کمی آب و روغن می‌پزیم. آخر سر هم شربت سرکه و شکر رو اضافه می‌کنیم تا مزه‌دار شود

طرز تهیه دلمه برگ مو

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه‌ها

برای تهیه دلمه خوشمزه برگ مو ابتدا لپه ها را ۲ ساعت قبل از پخت آن در کاسه ای می ریزیم و تا سطح لپه ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد و نفخ آن از بین برود. بعد لپه ها را در صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم.

مرحله ۲: پخت لپه‌ها

حالا ۲ لیوان آب به ان اضافه می کنیم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد ملایم می کنیم تا به مرور زمان لپه ها کاملا پخته شوند. بعد از پخت لپه را در صافی می ریزیم و صبر می کنیم تا آب اضافه آن کاملا خارج شود.

مرحله ۳: آماده‌سازی سبزی‌ها

تا پخت لپه ها برای آماده کردن باقی مواد دلمه زمان کافی داریم. سبزی دلمه که شامل پیازچه، مرزه، شوید، نعناع، جعفری، ترخون و یا هر سبزی معطر دیگری نیز می تواند باشد را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش می ریزیم.

مرحله ۴: خرد کردن سبزی‌ها

بعد پارچه ای را پهن می کنیم و سبزی ها را روی ان می ریزیم و اجازه می دهیم تا کاملا خشک شوند. آن وقت روی تخته آشپزخانه سبزی ها را نه خیلی ریز و نه درشت خرد می کنیم تا عطر سبزی ها در دلمه حفظ شود و بپیچد.

مرحله ۵: خیساندن و آماده‌سازی برنج

برنج را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خیس بخورد.در قابلمه ای تا نصف آن آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.

مرحله ۶: پخت برنج

زمانیکه آب در حال جوشیدن بود برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و داخل قابلمه آب در حال جوشیدن می ریزیم و یک هم کوچک می زنیم تا دانه های برنج به هم نچسبند و دیگر اجازه می دهیم تا برنج به مدت ۶ دقیقه بپزد و کمی نرم شود.

مرحله ۷: تست و آبکش کردن برنج

برای اینکه متوجه شویم برنج آماده است بعد از گذشت ۶ دقیقه یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر هم اطراف برنج کاملا نرم شده بود و هم مغز آن کمی گیر داشت، یعنی برنج آماده است. حالا برنج را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله ۸: آماده‌سازی پیاز

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.

مرحله ۹: افزودن گوشت و ادویه‌ها

سپس کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم و گوشت چرخ کرده را نیز می افزاییم و کمی فلفل سیاه و نمک روی آن می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود و تابه را از روی شعله بر می داریم.

مرحله ۱۰: افزودن سبزی، لپه و برنج به گوشت

حالا سبزی خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد لپه پخته شده و برنج را اضافه می کنیم و کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه روی کل مواد می پاشیم و با قاشق آرام مواد را زیر و رو می کنیم و کنار قرار می دهیم.

مرحله ۱۱: آماده‌سازی برگ موها

سپس در قابلمه ای که برگ مو ها راحت در آن جابه جا شوند تا نصف آن آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید و کمی نمک داخل آب می ریزیم و برگ موها را داخل آب در حال جوش قرار می دهیم و بعد از یک دقیقه از داخل آب بیرون می آوریم و در آبکشی می گذاریم.

مرحله ۱۲: نرم کردن برگ موها

در ادامه کمی آب سرد روی آن ها می گیریم و تامل می کنیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.این کار باعث می شود که برگ موها کمی نرم شوند.بعد یک عدد از برگ موها را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به اندازه یک قاشق پر از مواد دلمه وسط برگ مو می ریزیم.

مرحله ۱۳: پیچیدن دلمه‌ها

(اگر برگ ها کوچک بودند می توانید از دو عدد برگ مو کنار هم استفاده کنید) و اطراف آن را تا می زنیم تا شبیه به یک مربع یا بااصطلاح بقچه شود.قابلمه ای که برای پخته دلمه تدارک دیده ایم را کنار دستمان قرار می دهیم و کمی روغن کف آن می ریزیم.

مرحله ۱۴: چیدن دلمه‌ها در قابلمه

کف قابلمه را با برگ مو کاملا می پوشانیم و دلمه های پیچیده شده را منظم کف قابلمه می چینیم و روی دلمه برگ مو ها را نیز با برگ مو کاملا می پوشانیم و یک پیش دستی روی برگ ها قرار می دهیم و دو لیوان آب و ۱/۲ روغن را با هم مخلوط می کنیم

سپس روی مواد می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به مدت ۱ساعت ۳۰ دقیقه دلمه ها بپزند. پس از گذشت زمان اشاره شده ۱/۲ لیوان سرکه و شکر را در شیرجوش می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و آرام هم می زنیم تا شکر کاملا در سرکه حل شود و از روی حرارت بر می داریم.

مرحله ۱۶: افزودن شربت سرکه و شکر و سرو دلمه‌ها

حالا برگ روی دلمه ها را کمی می جویم و تست می کنیم تا اگر کاملا پخته شده بودند مخلوط سرکه و شکر را روی دلمه ها می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد و مزه دار شوند و بعد آماده شدن در ظرف مورد نظر دلمه برگ موها را می چینیم و نوش جان کنید.

Previous articleرژیم فستینگرژیم فستینگNext article طرز تهیه کمپوت گیلاسطرز تهیه کمپوت گیلاس

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

طرز تهیه کمپوت گیلاسآگوست 14, 2024
طرز تهیه دلمه برگ موآگوست 5, 2024
رژیم فستینگجولای 23, 2024

دسته‌ها

  • Uncategorized
  • آموزش آشپزی
  • رژيم‌های تناسب اندام
  • گیاه‌خواری
  • مقالات

برچسب‌ها

Agency Apollo13 Information Popular WordPress تهیه غذا تهیه غذا در منطقه شورآباد تهیه غذا شرکتی تهیه غذا شرکتی خاوران تهیه غذا شمس آباد تهیه غذا شمس‌آباد تهیه غذا شورآباد شرکتی خاوران شمس آباد شورآباد غذای شرکتی غذای شرکتی شمس آباد غذای شرکتی چهاردانگه غذای شرکتی کهریزک لاغری با رازیانه در هفت روز منطقه شورآباد چهاردانگه کترینگ کترینگ غذای شرکتی کترینگ کهریزک کهریزک

چرا رستوران رشیدی؟

رستوران رشیدی با بیش از ۲۰ سال سابقه، مجموعه ای از بهترین غذاهای ایرانی و بین المللی را در فضایی دلنشین و آرام ارائه می دهد. تیم حرفه ای ما در تمامی مراحل از تهیه تا سرو غذا، به دقت و کیفیت بالا اهمیت می دهد. این رستوران همچنین سرویس غذاهای شرکتی را به کاربران ارائه می‌دهد.

ارتباط با ما

کهریزک جاده قدیم تهران قم بلوار امام حسین( ۶۰متری شورآباد) پلاک۱۰۰
02156519700
info@rashidirestaurant.ir

آخرین مقالات

طرز تهیه کمپوت گیلاسآگوست 14, 2024
طرز تهیه دلمه برگ موآگوست 5, 2024
رژیم فستینگجولای 23, 2024
رستوران رشیدی© - تهیه و توسعه آبانت

About This Sidebar

You can quickly hide this sidebar by removing widgets from the Hidden Sidebar Settings.

Recent Posts

طرز تهیه کمپوت گیلاسآگوست 14, 2024
طرز تهیه دلمه برگ موآگوست 5, 2024
رژیم فستینگجولای 23, 2024

دسته‌ها

  • Uncategorized
  • آموزش آشپزی
  • رژيم‌های تناسب اندام
  • گیاه‌خواری
  • مقالات

اطلاعات

  • ورود
  • خوراک ورودی‌ها
  • خوراک دیدگاه‌ها
  • وردپرس