طرز تهیه خورش بادمجان با طعمی جذاب و مجلسی
خورش بادمجان انتخابی عالی برای کسانی است که از طعم بادمجان لذت میبرند. در طرز تهیه خورش بادمجان ابتدا بادمجان را در آب و نمک قرار دهید تا تلخی و تندی خود را از دست بدهد. پیاز را سرخ کنید و گوشت را به همراه پیاز تفت دهید. فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید. داخل قابلمه آب بریزید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود. بادمجان و گوجه فرنگی را سرخ کنید و پس از افزودن چاشنیها یعنی نمک، آبلیمو و زعفران دم کرده، بادمجان و گوجه را نیز داخل قابلمه بریزید و ۱۵ دقیقه تا پخت کامل غذا صبر کنید.
خورش بادمجان | |
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت | ۳ ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش بادمجان
بادمجان ماده غذایی خوشمزه و البته مفید است که میتوان آن را به شیوههای گوناگونی همچون طرز تهیه قیمه بادمجان با گوشت و مرغ و خورشت بادمجان در رژیم غذایی جای داد. طرز تهیه خورشت بادمجان از جمله غذاهایی است که میتوان برای مهمانیها نیز سرو کرد.
مواد اولیه در طرز تهیه خورشت بادمجان ساده با گوشت
مواد اولیه لازم در طرز تهیه خورش بادمجان به شرح زیر است که با این میزان مواد اولیه میتوان برای ۴ نفر خورشت بادمجان درست کرد:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
بادمجان قلمی | ۶ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
دستور پخت خورش بادمجان
در ادامه طرز تهیه خورشت بادمجان را مرحله به مرحله دنبال کنید:
- مرحله اول: بادمجانها را شسته و پوست بگیرید. داخل یک ظرف آب و مقداری نمک بریزید و بادمجانها را به مدت نیم ساعت در آبنمک قرار دهید تا تلخی احتمالی و تندی آنها از بین برود. در ضمن برای اینکه بادمجانها در آب شناور نشوند، یک جسم سنگین روی آنها بگذارید و به سراغ تهیه خورشت بروید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در یک قابلمه با روغن تفت دهید. پس از آنکه پیاز سرخ شد، گوشت خورشتی را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
- مرحله سوم: فلفل و زردچوبه را به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب از بین برود.
- مرحله چهارم: حالا ۳ لیوان آب اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا خورشت با شعله ملایم پخته شود.
- مرحله پنجم: پس از گذشت نیم ساعت، بادمجانها را از آب خارج کرده و خشک کنید. حالا بادمجانها را در تابه به همراه روغن سرخ کنید و سپس روی چند دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها جدا شود.
- مرحله ششم: گوجه فرنگی را نیز به صورت حلقهای خرد کرده، در تابه بچینید و سرخ کنید. پس از اینکه گوجهها کمی تفت داده شد، آنها را از تابه خارج کنید.
- مرحله هفتم: بعد از پخته شدن گوشت، نمک، آبلیمو و زعفران دم کرده را به قابلمه خورشت بیفزایید و هم بزنید. در ادامه بادمجان و گوجه سرخ شده را نیز داخل قابلمه بریزید، اما دیگر خورشت را هم نزنید تا گوجه و بادمجان وا نرود.
- مرحله هشتم: پس از اضافه کردن بادمجان، خورشت بعد از ۱۵ دقیقه آماده است، اما توجه کنید که خورشت نباید آب زیادی داشته باشد، پس اگر مقدار آب غذا زیاد بود، منتظر بمانید تا آب اضافی تبخیر شود.
طرز تهیه خورشت بادمجان با مرغ
اگر به طعم گوشت قرمز علاقه ندارید، یا به هر دلیلی از خوردن گوشت قرمز منع شدهاید، میتوانید خورشت بادمجان با مرغ را امتحان کنید. برای تهیه این غذا با مرغ میتوان مرغ تکهای یا خورشتی استفاده کرد:
- مرحله اول: پیاز را سرخ کنید و سپس مرغ را با پیاز تفت دهید. فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا خامی رب از بین برود.
- مرحله دوم: یک و نیم پیمانه آب داخل قابلمه بریزد و یک ساعت زمان دهید تا گوشت مرغ پخته شود.
- مرحله سوم: چاشنیهای غذا شامل نمک، زعفران و آبلیمو را نیز به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله چهارم: بادمجان و گوجه سرخ کرده را در مرحله پایانی داخل خورشت بریزید تا ۱۵ دقیقه حرارت ببیند و غذای شما آماده شود.
نکات مهم در طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی
برای آنکه یک خورشت بادمجان با طعم و عطر بینظیر داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- از تفت دادن بیش از حد گوشت خودداری کنید، چراکه بافت آن سفت و دیرپز میشود.
- اگر به طعم سیر علاقه دارید، میتوانید ۲ حبه سیر را خرد یا پوره کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا سرخ شود؛ با این کار غذای شما عطر سیر خواهد داشت.
- دقت داشته باشید که گوجههای حلقهای، بیش از حد سرخ نشده و شکل خود را حفظ کنند.
- طرز تهیه خورش بادمجان با قارچ مناسب گیاهخواران است و در تهیه این غذا قارچ جایگزین گوشت میشود. در واقع باید قارچ را با دیگر مواد تفت دهید و زمان پخت غذا نیز بسیار کمتر خواهد بود.
- برای کاهش روغن غذا، میتوانید به جای سرخ کردن بادمجان، آن را کبابی کنید.
- در طرز تهیه خورشت بادمجان با لپه ابتدا باید لپه را به مدت چند ساعت خیس کنید. سپس لپه را به صورت جداگانه بپزید تا نرم شود. در نهایت پس از پختن گوشت، لپه را داخل خورشت بریزید.
روش نگهداری خورشت بادمجان و جلوگیری از خراب شدن خورش بادمجان
اگر مقداری از خورشت بادمجان باقی ماند، آن را داخل ظرفی دربدار ریخته و در یخچال بگذارید. خورشت بادمجان معمولا به مدت ۵ روز در یخچال سالم باقی میماند. برای افزایش ماندگاری خورشت بادمجان، میتوانید آن را فریز کنید و تا چند ماه در فریزر نگه دارید.
جایگزینها در طرز تهیه خورشت بادمجان
استفاده از آبلیمو طعم شیرین خورشت بادمجان را به طعمی ملس و جذاب تغییر میدهد، اما شما میتوانید به جای آبلیمو از آبغوره هم استفاده کنید. انتخاب دیگر نیز دانههای غوره است که باید همراه با آب جوش داخل قابلمه بریزید تا طعم ترش و جذاب غوره در غذا آزاد شود.
خواص بادمجان
بادمجان حاوی ویتامینهای گروه B، K و A و مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن و منیزیم است. آنتی اکسیدانهای موجود در بادمجان از تشکیل سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش میدهد. از دیگر خواص بادمجان میتوان به سلامت ریه، زیبایی پوست، تقویت فولیکولهای مو و تقویت قوای جنسی آقایان اشاره کرد.