پخت فلافل رستورانی و خانگی با نخود
پخت فلافل که یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب و همچنین ارزان قیمت در سراسر جهان است مخصوصا در میان ما ایرانیان است بسیار مهم جلوه میکند.
در این مقاله میخواهیم آموزش پخت این غذای محبوب را آموزش دهیم. پس با رستوران رشیدی همراه باشید.
مواد لازم
ماده مورد نیاز | میزان لازم برای ۴ نفر |
---|---|
نخود | ۳۰۰ گرم |
جعفری (اختیاری) | ۱ دسته کوچک |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۶ حبه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
ادویه فلافل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
زیره | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار دلخواه |
نمک و روغن مخصوص سرخ کردن | به مقدار کافی |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
اموزش پخت فلافل خانگی با نخود
مرحله ۱: شروع با خیساندن نخود
برای تهیه فلافل خوشمزه به روش بازاری اولین کاری که باید انجام دهیم خیساندن نخود است. برای این منظور نخود را درون یک ظرف مناسب میریزیم و به اندازهای آب سرد به ظرف اضافه میکنیم که سطح آب بالاتر از سطح نخودها باشد.
مرحله ۲: تعویض آب و خیس کردن نخود
حالا باید اجازه دهیم نخود به مدت حداقل ۲۴ ساعت درون آب خیس بخورد. برای اینکه نخود بو نگیرد باید هر ۶ ساعت یک بار آب درون ظرف را تعویض کنیم. ضمنا تعویض آب باعث میشود که نفخ نخود به طور کامل گرفته شود.
مرحله ۳: آمادهسازی مواد اولیه و مخلوط کردن
پس از اینکه نخود به خوبی خیس خورد، آنرا میشوییم و آبکشی میکنیم، سپس داخل میکسر یا مخلوط کن میریزیم. در ادامه سیرها و پیاز را پوست میگیریم و پیاز را (به صورت ۴ قاچ) به مخلوطکن اضافه می کنیم.
مرحله ۴: افزودن جعفری و میکس کردن
در این مرحله جعفری را نیز پس از شستشو به مخلوطکن اضافه کرده و به خوبی میکس میکنیم تا مواد حالتی خمیری پیدا کنند. سپس مایه فلافل را از مخلوطکن خارج کرده و درون یک ظرف بزرگ و جادار میریزیم.
مرحله ۵: ادغام مواد خشک
برای پخت فلافل آرد نخودچی را به همراه بکینگ پودر، ادویه فلافل، پودر تخم گشنیز، زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مایه فلافل اضافه میکنیم. اضافه کردن تخم مرغ اختیاری است ولی اگر تا حالا فلافل درست نکردهاید، توصیه میکنیم تخم مرغ را نیز اضافه کنید.
مرحله ۶: ورز دادن مایه و آمادهسازی برای استراحت
در این مرحله مایه فلافل را با دست به خوبی ورز میدهیم تا ادویهها به طور کامل به خورد آن بروند. پس از اینکه مایه فلافل کاملا منسجم و یکدست شد، روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و در یخچال قرار میدهیم.
مرحله ۷: استراحت مایه در یخچال
اگر میخواهید فلافل ترد و خوشمزهتری داشته باشید باید مایه فلافل را از شب قبل آماده کنید و در یخچال قرار دهید. اما اگر وقت کافی برای پخت فلافل ندارید، حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد با هم تلفیق شود.
مرحله ۸: آمادهسازی برای سرخ کردن
پس از اینکه مایه فلافل به خوبی استراحت کرد، آنرا از یخچال خارج میکنیم. در ادامه یک کاسه حاوی آب جلوی دستمان قرار میدهیم. حالا یک تابه گود و کوچک روی حرارت ملایم قرار میدهیم و روغن مخصوص سرخ کردنی اضافه میکنیم.
مرحله ۹: تنظیم میزان روغن و آمادهسازی قالب
همانطور که مطمئنا در فلافل فروشیهای اطراف دیدهاید، باید به اندازهای روغن اضافه کنیم که فلافلها درون روغن شناور باشند. در ادامه قالب فلافل را درون کاسه آب میزنیم تا خیس شود و مایه فلافل به آن نچسبد.
مرحله ۱۰: قالبزنی و سرخ کردن فلافل
حالا با قاشق از مایه فلافل برمیداریم و درون قالب میریزیم، سپس با پشت قاشق روی آنرا صاف میکنیم. در ادامه فلافلهای قالب زده را درون روغن داغ میاندازیم و اجازه میدهیم با حرارت ملایم مغز پخت شوند.
مرحله ۱۱: توجه به حرارت و پخت کامل
به دلیل اینکه فلافل ضخامت زیادی دارد، باید حرارت زیر ظرف کم باشد تا کاملا مغز پخت شود. حرارت بالا باعث میشود فلافل سریع طلایی شود و مغز آن خام بماند. در پایان فلافلهای سرخ شده را درون توری فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافیشان گرفته شود.
مرحله ۱۲: گرفتن روغن اضافی و سرو کردن فلافل
برای گرفتن روغن اضافی فلافلها میتوانیم از دستمال حولهای نیز استفاده کنیم. حتما باید روغن فلافلها را بگیریم تا ترد و کریپسی شوند. در پایان فلافلها را به همراه نان باگت و مخلفات دلخواه سرو میکنیم.
نکات و ترفند پف کردن فلافلها
یکی از عواملی که ممکن است باعث شود فلافل در ساندویچیها به خوبی پف کند، افزودن موادی نظیر جوش شیرین یا بکینگ پودر به مخلوط اصلی فلافل است. در این زمینه، برای پخت فلافل استفاده از جوش شیرین به دلیل تأثیرات جانبی پرخطری که ممکن است بر سلامت بدن بگذارد، توصیه نمیگردد.
به همین دلیل، اگر هدف شما ایجاد یک بافت پفکی در فلافل است، میتوانید به جای جوش شیرین از مقدار کمی بکینگ پودر در مخلوط فلافل استفاده نمایید. این کار میتواند باعث شود فلافلها بدون آسیب به سلامت، حالت پفکی مناسبی پیدا کنند.
فلافل را رژیمیتر در فر درست کنید!
برای تهیه فلافل در فر، ابتدا نخود را شسته و به مدت حداقل ۲۴ ساعت در آب خیس میکنیم، طی این مدت چند بار آب را عوض میکنیم. پس از آن، نخود را آبکشی کرده و در قابلمهای با آب میپزیم. پیاز، سبزی معطر و سیر را نیز میشویم و پوست آنها را جدا میکنیم.
سپس همهی این مواد را در یک غذاساز میریزیم و میکس میکنیم. به این ترکیب، روغن زیتون، نمک، انواع فلفل و ادویهها را اضافه میکنیم. فر را در حرارت ۲۰۰ درجه گرم میکنیم و ترکیب فلافل را به شکلهای دلخواه فرم میدهیم و در سینی چربشدهی میگذاریم. فلافلها را در طبقه وسط فر برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میپزیم.
کالری فلافل چقدر است؟
هر قرص فلافل، معمولاً حدود ۵۰ تا ۶۰ کالری انرژی دارد. این مقدار، کالری بستگی به اندازه و روش پخت فلافل دارد. از طرف دیگر، نان باگت که معمولاً از آرد گندم تهیه میشود، در هر عدد حدوداً ۸۰ تا ۹۰ کالری انرژی دارد. این مقدار کالری هم بستگی به اندازه نان و مواد آن دارد.
حالا اگر میخواهید یک ساندویچ فلافل تهیه کنید و در آن ۵ دانه فلافل به همراه یک نان باگت استفاده کنید، باید توجه داشته باشید که کل کالریهای ساندویچ شما در حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کالری خواهد بود. این محاسبه بدون در نظر گرفتن سسها، سبزیجات یا مواد اضافی دیگر است که ممکن است به ساندویچ اضافه کنید.
نکات سرخ کردن فلافل
برای تهیهی فلافلی که دارای بافتی ترد و پوک باشد، نکاتی هستند که باید به آنها توجه کنید. یکی از مهمترین این نکات، روش سرخ کردن فلافل است. بهترین راه برای دستیابی به یک فلافل ترد و پوک، سرخ کردن آن در روغن شناور و بسیار داغ است. در این شرایط، فلافل باید کاملاً در روغن غوطه ور شود.
روغنی که برای سرخ کردن فلافل استفاده میشود، باید به درجهی حرارت مناسبی برسد تا فلافل به مدت کوتاهی، حدود ۵ دقیقه، سرخ شود. اگر درجه حرارت روغن کافی نباشد یا اگر فلافل در روغن کم سرخ شود، بافت آن سفت و خشک میشود.
در این پست اموزش فلافل رستورانی را آموختیم. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.