طرز تهیه پنکیک خانگی ساده، خوشمزه و پف دار
آیا چیزی خوشمزهتر از پنکیکهای نرم و خوشمزهای وجود دارد که با عشق و علاقه تهیه میکنید؟ مسلما شما تنها عاشقان پنکیک نیستید زیرا این دسر یکی از محبوبترین انواع دسر در سراسر جهان محسوب میشود. طرز تهیه پنکیک بسیار متنوع است و میتوان آنرا به هزار و یک روش تهیه کرد. شما میتوانید پنکیک آمریکایی، پنکیک توت فرنگی، پنکیک مربایی و بسیاری موارد دیگر را برای وعده صبحانه خود طبخ کنید.
آیا به این فکر میکنید که ارزش دارد به جای اینکه پنکیک را آماده بخرید، آنرا در خانه درست کنید؟ مطمئنا پخت پنکیک خانگی مزایای بیشتری دارد. زمانی که پنکیک را در خانه مورد طبخ قرار میدهید، متوجه خواهید شد که بافت و طعم آن به طور کامل با پنکیکهای آماده تفاوت دارد. چیزی که کار شما را آسانتر میکند، مدت زمان کمی است که برای پخت این دسر نیاز دارید. بدین ترتیب، شما میتوانید تنها در عرض 20 دقیقه پنکیک دلخواه خود را بپزید و با فیلینگ دلخواه تزئین کنید. آیا میخواهید بدانید که چگونه بهترین پنکیک را درست کنید؟ در این پست بهترین دستور پخت پنکیک را به همراه ترفندهای اصلی آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای پخت پنکیک پفکی
- 1 فنجان آرد شیرینی پزی: طبق دستور پخت و طرز تهیه پنکیک خانگی، در صورتی که به گلوتن حساسیت دارید، لازم است که از آرد بدون گلوتن استفاده کنید. در غیر این صورت، آرد شیرینی پزی برای پخت پنکیک گزینه ای مناسب می باشد.
- 3 قاشق چای خوری بکینگ پودر (16 گرم): بدون شک راز پف دار کردن پنکیک در مصرف صحیح بکینگ پودر خلاصه می شود. مطمئن شوید که بیش از 9 ماه از زمان خرید بکینگ پودر نگذشته باشد زیرا در این صورت پنکیک شما به صورت مطلوب پف نخواهد کرد.
- نصف قاشق چایخوری نمک( 2 گرم) : گاهی نیز برای پف دار کردن پنکیک، از نمک استفاده می کنند.
- 1 قاشق غذاخوری شکر( 10 گرم) : استفاده از شکر کاملا اختیاری است و به منظور شیرین کردن پنکیک مورد مصرف قرار می گیرد.
- 1 فنجان شیر( 295 میلی لیتر)
- 1 عدد تخم مرغ بزرگ
- 3 قاشق غذا خوری کره ذوب شده
طرز تهیه پنکیک خانگی
اگر میخواهید طرز تهیه پنکیک را به خوبی فرا بگیرید، لازم است که برای چند بار متوالی، از دستورپخت مورد نظر برای پخت پنکیک استفاده کنید. در این صورت، دستورپخت به خوبی در ذهن شما ماندگار میشود و دقیقا مانند یک سرآشپز حرفه ای، میتوانید آن را تهیه کنید. برخی از افراد ترجیح میدهند پنکیک را در ماهیتابه بزرگ درست کنند و برخی دیگر در یک تابه مستطیلی شکل. در هر صورت، میتوانید این دسر خوشمزه را در هر نوع ماهیتابهای که دوست دارید تهیه کنید. حقیقت این است که مهم نیست از چه ماهیتابهای استفاده میکنید، بلکه این مهم است که ماهیتابه نچسب یا تفلون باشد.
بیایید مراحل تهیه پنکیک پفکی را فرا بگیریم:
- برای پخت پنکیک خانگی، ابتدا در یک کاسه بزرگ آرد، بکینگ پودر، شکر و نمک را اضافه کنید. این ترکیب را با یک قاشق بزرگ یا یک همزن دستی مخلوط نمایید و در انتها، یک سوراخ در وسط آن ایجاد کنید.
- حالا درست در نقطهای که سوراخ ایجاد کردهاید، به ترتیب شیر، تخم مرغ و کره را اضافه کنید. سپس به آرامی تمامی مواد را هم بزنید تا خمیر یکدست شود. دقت کنید که به هیچ عنوان آرد داخل مخلوط گلوله نشود زیرا در این صورت پنکیک شما بافت خود را از دست میدهد.
- شعله پخش کن را روی حرارت قرار دهید و پس از چند دقیقه، یک تابه نسبتا بزرگ را روی آن بگذارید. حرارت شعله را متوسط کنید و از مخلوط پنکیک، حدودا یک قاشق غذا خوری بردارید و داخل ماهیتابه بریزید. صبر کنید تا روی پنکیک حباب ظاهر شود. در این هنگام، پنکیک را به سمت دیگر برگردانید و اجازه دهید کاملا مغز پخت شود. پس از برشته شدن هر دو طرف، پنکیکها را داخل یک بشقاب قرار دهید و با فیلینگ دلخواه تزئین کنید.
نکات مهم برای پخت پنکیک خانگی
برای اینکه بتوانید بهترین پنکیک را طبخ کنید، لازم است که به دستور پخت پایبند بمانید و نکات اصلی را رعایت کنید. مسلما توجه به ریزترین نکاتی که در طرز تهیه پنکیک ذکر شده است، کمک میکند تا طعم و بافت پنکیک شما بینظیر شود. برخی از این نکات عبارتند از:
- طبق اصلیترین دستورپخت و طرز تهیه پنکیک، مخلوط اولیه نباید خیلی مایع یا خیلی غلیظ باشد. برای متعادل شدن میزان غلظت مواد، در صورت لزوم از آرد یا شیر بیشتری استفاده کنید. با این حال مواد اولیه پنکیک باید قوام ایدهآلی داشته باشد تا بافت نرم و اسفنجی پیدا کند و به عبارتی دیگر پفکی شود.
- زمان ایدهآل برای چرخاندن پنکیک هنگامی است که لبههای آن طلایی به نظر میرسند و حبابهایی را در مرکز پنکیک مشاهده می کنیم. بهتر است که چرخاندن پنکیک را به آرامی انجام دهید زیرا ممکن است حین این کار، پنکیک از وسط به دو نیم تقسیم شود.
- یکی دیگر از ترفندها برای انعطاف پذیری پنکیک این است که آرد را با سرعت بالا هم نزنید، بلکه آن را به آرامی مخلوط کنید. همچنین بهتر است که حین مخلوط کردن، به جای استفاده از همزن برقی، از همزن دستی کمک بگیرید.
- مطابق با طرز تهیه پنکیک، کنارههای تابه نباید خیلی زیاد بلند باشد زیرا در این صورت، چرخاندن پنکیک سخت میشود.همچنین کف تابه نباید خیلی نازک باشد. اگر بتوانید هنگام پخت پنکیک از شعله پخش کنید استفاده کنید، گرما در سراسر تابه پخش میشود و پنکیک شما با سرعت کمتری طبخ میگردد.
- پس از پخت پنکیک خانگی، میتوانید آن را با هر فیلینگی که دوست دارید، طعم دار کنید. انتخاب فیلینگ مناسب کاملا به ذائقه شخصی شما باز میگردد.
پخت پنکیک خانگی نیاز به زمان زیادی دارد؟ فکر می کنید اگر مطابق با طرز تهیه پنکیک پیش بروید، به نتیجه مطلوب خواهید رسید؟ فکر می کنید کدام فیلینگ برای پنکیک خانگی مناسب تر است؟ اصولا انتخاب فیلینگ و ماده طعم دهنده برای پنکیک، تا حدود زیادی به سلیقه غذایی شما باز می گردد. برخی از افراد، به صورت متوسط هفته ای 1 الی 2 دوبار پنکیک درست می کنند. برای همین، ایجاد تنوع در نوع فیلینگ، می تواند برای این افراد خوشایند باشد. پس بهتر است به لیست زیر نگاهی بیاندازید و فیلینگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
- انواع مربا و مارمالاد، برای طعم دار کردن پنکیک، ایده آل به نظر می رسند.
- شکلات یکی از محبوب ترین فیلینگ ها در سراسر دنیا شناخته می شود و از این رو برای پنکیک نیز گزینه مطلوبی می باشد.
- اگر دوست دارید پنکیک شما از هر نظر سالم باشد، می توانید از طعم دهنده هایی نظیر میوه( موز، گیلاس، توت فرنگی، آلبالو، سیب و …) برای آن استفاده کنید.
- بسیاری از افراد پس از پخت پنکیک خانگی، ترجیح می دهند از خشکباری نظیر کشمش و گردو به عنوان طعم دهنده و فیلینگ، کمک بگیرند.