طرز تهیه مربای توت فرنگی
مربای توت فرنگی برای سلامت قلب، بسیار مفید است ، از بدن در برابر بیماریهای سرطانی محافظت میکند و همچنین فشار خون را کاهش میدهد. به سلامتی دندانها کمک شایانی میکند و ویتامین c موجود در آن باعث از بین بردن زردی دندان میشود.
برای مواد مورد نیاز، باید توجه داشت، به هر مقداری که توت فرنگی را در نظر میگیریم، شکر را هم باید به همان مقدار در نظر بگیریم. برای مثال: اگر یک کیلو توت فرنگی داریم، باید یک کیلو هم شکر تهیه کنیم.
مرحله اول
در ابتدا کلاهکشهای توت فرنگی را جدا کرده و آن را بشویید. سپس توت فرنگیها را در آبکش ریخته و فوراً آب آن را بگیرید. سعی کنید بعد از آبکشی، با دستمال خشکی آب توت فرنگیها را بگیرید، چرا که اگر این آب بر روی توت فرنگی بماند، در آن نفوذ پیدا کرده و سبب تغییر مزهی توت فرنگی میشود.
اگر توت فرنگی شما خیلی بزرگ است، برای پخت بهتر میتوانید آن را به قاچهای کوچکتر تقسیم کنید. البته باید توجه داشته باشید که اگر طالب یک مربای مجلسی با ظاهری آراسته هستید، نباید از توت فرنگیهای له شده استفاده کنید، بلکه توت فرنگیهای شما باید متوسط، تمیز و یکدست باشند.
مرحله دوم
اکنون، مقداری از توت فرنگیهای پاک شده را در قابلمه ریخته و به همان مقدار هم شکر اضافه کنید. این کار را در ۲ تا ۳ مرحله انجام دهید تا به خوبی باهم ادغام شوند. پس از این کار، مواد آماده شده را ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
گذاشتن توت فرنگیها در یخچال، موجب آباندازی آنها میشود و دیگر به اضافه کردن آب هم احتیاجی ندارد. این کار موجب غلیظتر شدن مربای شما میشود و بازده بیشتری را برای شما به ارمغان میآورد.
مرحله سوم
سپس مواد را از یخچال در آورده و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن، باید مرتباً کف روی مربا را از آن بگیرید، چرا که این کار به براق و شفاف شدن مربای شما کمک میکند. دقت کنید که مدت زمان پخت مربا از وقتی که به جوش میآید تا موقع آماده شدن، تقریباً ۲۵ دقیقه طول میکشد.
اگر توت فرنگیهای درون مربا پخته شده است، اما خود مایع مربا هنوز غلیظ نشده، میتوانید برای جلوگیری از لهشدن توت فرنگیها و پخته شدن کامل مربا، توت فرنگیها را در آورده و به مایع زمان بیشتری برای پخت دهید. زمانی که مایع به خوبی جا افتاد، میتوانید توت فرنگیهارا به آن اضافه کنید.
بهترین زمان تهیهی مربا توت فرنگی در بهار و تابستان است، چرا که در این فصول، توت فرنگیها تازه هستند. البته در غیر این صورت هم میتوان از توت فرنگیهای گلخانهای استفاده کرد.
اگر میخواهید دانههای شکر روی مربا مشخص نشود، باید دقت کنید که شیرهی مربا زود تر از حل شدن شکر در مربا به جوش نیاید.
از این مربا میتوان برای چندین ماه در یخچال معمولی استفاده کرد، اما اگر بخواهیم برای بلند مدت از آن استفاده کنیم، باید آن رادر ظرف مناسب و در یخچال فریزر بگذاریم.
نکتهی قابل توجه دیگری که در رابطه با مربا توت فرنگی باید در نظر گرفت، شربت توت فرنگی است. شما میتوانید از همان مواد مربای توت فرنگی، شربت توت فرنگی را هم به دست بیاورید. برای این کار، تنها کافی است که مرباها را بیرون آورده و مقداری از مایع را برای شربت کنار بگذارید.