کوفته گیاهی چطور آماده میشود؟
شاید شما هم جزء افرادی باشید که طعم گوشت را دوست ندارند یا گیاهخوار هستید در این صورت با حذف گوشت یکی از منابع اصلی پروتئین، ویتامین B و آهن را کنار میگذارید، پس ضروریست که در تهیه غذای گیاهی به تامین این ویتامینها و مواد غنی دقت کنید.
اگر طعم و مزه سویا را دوست دارید میتوانید سویا در تهیه این کوفته استفاده کنید در غیر اینصورت میتوانید استفاده نکنید.
مواد لازم
لپه | ۲ پیمانه |
برنج | ۱ پیمانه |
آرد نخودچی | ۱/۲ پیمانه |
گوجه | ۶ عدد |
سبزی کوفته (گشنیز، جعفری، شوید، ترخون ، مرزه) | ۲۵۰ گرم |
آلو و گردو | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و زیره | به مقدار لازم |
مرحله اول: آماده کردن مواد کوفته گیاهی
لپه را پاک کرده و شسته و برای ۱ ساعت بگذارید تا خیس بخورد. سپس لپه را جداگانه پخته و آبکش کنید.
سبزی کوفته را پاک کرده و بشورید و اجازه دهید آب آن گرفته شود. سپس سبزی که خشک شده را به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
برنج را با کمی نمک بگذارید تا خیس بخورد، سپس برنج را هم بپزید و آبکش کنید.
مرحله دوم: تهیه مایع کوفته گیاهی
لپه پخته شده را همراه با برنج و تمام ادویهها و آرد نخودچی مخلوط کنید و داخل غذاساز یا چرخ گوشت ریخته و خوب میکس کنید تا له شوند. اگر هیچکدام از این لوازم را نداشتید با کمک گوشتکوب هم میتوان این کار را انجام داد.
مرحله سوم: ورز دادن کوفته گیاهی
بعد از میکس و له کردن سبزی ساطوری شده را اضافه کنید و مواد را خوب ورز بدهید. این مرحله در کیفیت کار نهایی کوفته بسیار مهمه پس با حوصله این کار را انجام دهید. وقتی مایه کوفته حاضر شد آن را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کمی منسجم شود. بعد از منسجم شدن مایه کوفته آن را از یخچال خارج کرده و به مرحله ۴ بروید.
مرحله چهارم: پخت کوفته گیاهی
از مواد به اندازه یک گوله بزرگ در دست پهن کنید و وسط آن گردو و آلو قرار دهید. خوب گرد کنید اصلا نباید هیچ درزی داشته باشد. گوجهفرنگیها را رنده بزنید و داخل قابلمه با مقداری فلفل و نمک مخلوط کنید. سپس مقداری آب بریزید و اجازه بدهید سس شروع به جوشیدن کند. وقتی قل خورد کوفتهها را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید کوفتهها در سس به آرامی پخته شوند. در آخر پخت کوفتهها را در ظرف کشیده و با زرشک و گردو تزئین کنید و نوش جان کنید.
این کوفته را میتوان همراه با نان یا پلو میل کرد.
فوت و فنهای دستور پخت کوفته تبریزی گیاهی
- درب قابلمه را اصلا نگذارید زیرا باعث وا رفتن کوفتهها میشود.
- اگر آلو یا گردو را دوست نداشتید میتوانید حذف کنید.
- در هنگام پخت لپه کف روی آن را بگیرید.
آموزش غذاهای گیاهی
آموزش غذاهای رژيمی
آموزش آشپزی
در این مقاله از سایت رستوران رشیدی به آموزش کوفته گیاهی پرداختیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
رستوران رشیدی یکی از بهترین رستورانهای کهریزک و شورآباد و شهرهای اطراف است که منوی غذای شرکتی و همچنین در طول هفته هر روز یک غذای مخصوص به عنوان غذای روز را سرو میکند.
شما میتوانید لیست غذاهای رستوران رشیدی را در لینک زیر مشاهده کنید: